​Бареков стиснат – прави се на месия, но не дава пари за Варна

Бареков пак се вживя в ролята на месия. Веднага след потопа младият политик се появи в потопения квартал Аспарухово, където направи гръмки обещания, че като настоящ евродепутат ще поиска незабавно помощ от Европейската комисия за пострадалите от природната стихия варненци.

Той обаче и дума не обели за започналата дарителската акция, в която се включиха хиляди българи и за по-малко от 10 часа събраха над 300 000 лева в подкрепа на бедстващите. Не каза нищо дали като всеки простосмъртен човек е пуснал един SMS за пострадалите. Вместо това се изпъчи, че бедстващите във Варна се смаяли, че за първи път и то европейски депутат ги посещава на място и е с тях в мъката им.

Хората пред него признали, че е първият, който дошъл при тях с гумени ботуши, за разлика от други, които ги гледали от високо, надменно и бездушно, пъчи се цензурата.

Към 17 часа днес багерите си тръгнаха, а под камарите кал може да има още трупове. Снощи само доброволци са им помагали, нямало е и Кризисен щаб, жалвали се свидетели на водния ад в Аспарухово.

Видях ужаса в очите на хората, коментира Бареков и се похвали, че от снощи доброволци на ББЦ помагат на място на бедстващите варненци.

Пред медиите той попита къде е еврокомисарят по бедствията Кристалина Георгиева, която би трябвало да осигури на страната ни поне 20 милиона евро, за да се справим със ситуацията, обобщи той. След което Николай Бареков призова всички политици да се смирят пред трагедията във Варна.