Банева се изцепи: Винаги съм била отличничка, не искам България да бъде двойкаджийка

Не сме олигарси, затова пък Христо Ковачки и Людмил Стайков са пример за това, отсече съпругата на Николай Банев

На Великден Евгения Банева цъфна в студиото на Нова ТВ в червено марково костюмче, за което платила само 1800 лева.

В България жените винаги се стараят да бъдат добре облечени, не е задължително да носиш маркови дрехи. Но аз все пак съм човек, който от 15 години е в бизнеса и мога да си го позволя, бе лаконична половинката на скандалния бизнесмен Николай Банев.

Тя отрече да е съпруга на олигарх, защото нито тя, нито съпругът й са били свързани някога с която и да е политическа партия. Те са в бизнеса от началото на прехода, но винаги са работели честно и почетно.

Трябва да си свързан с партия, за да си олигарх, а съпругът ми никога не е бил член на партия, аз също винаги съм била безпартийна. Но мога да посоча такива – например, Христо Ковачки, който е свързан с БСП и Людмол Стойков, който пък е близък до Георги Първанов. Това са хора, които се поддават на манипулациите на партиите и трябва да си плащаш, за да те лансират и подкрепят, коментира Банева.

Тя обясни, че е взела решението да се влезе в битката за Европейския парламент в само ден преди крайни срок за регистрация в ЦИК. Банева разчита на хората, които са разочаровани от партиите на прехода и искат да правят прозрачен и честен бизнес.

Очаквам подкрепа от страна на хора като мене, които искат да работят честно. Защото Европарламента не е за частния джоб. Аз искам да поработя за България. Винаги съм била отличника и не искам на мислят за страната ми като на двойкаджийка, да гледат на България като заден двор, обясни самонадеяно Евгения Банева.

Това обаче прозвуча фалшиво и нагло, тъй като много хора си спомнят, че именно нейният съпруг Николай Банев бе един от хората, които откраднаха парите на хиляди вложители, съсипаха няколко водещи български предприятия, закупени от приватизационен фонд “АКБ Форест” и оставиха хиляди на улицата.