Огнян Минчев: Дестабилизират България, за да я преориентират към Русия

На изборите победиха олигарсите и генералите от бившите служби

Щатите са се оттеглили от Европа. ЕС е в криза и някои държави сами се преориентират геополитически към Русия. България не иска да направи това доброволно и за да се случи тази промяна, се минава през дестабилизация на държавата и след това – към промяна на геополитическата й ориентация. Чрез тази теория на конспирацията политологът Огнян Минчев се опита да обясни политическата нестабилност в държавата и невъзможността да се установи стабилност.

Той е категоричен, че победител на тези избори са олигарсите, генералите от бившите служби и руските интереси, които искат да продължат да строят “Белене”, “Бургас-Александрополис” и да преразпределят националния ресурс на България. 

Според Минчев хората не припознават себе си в политическите партии. А от друга страна, парламентът е блокиран, не само заради патовата ситуация на силите – 120 на 120, но и заради скандалния характер на преминалата предизборна кампания. Конфронтацията между партиите и политиците беше толкова голяма и настървена, че сега те не могат пред хората да имат очи да си стиснат ръцете. 

Политологът смята, че каквито й комбинации да се направят в новия парламент, те няма да се харесат на хората и винаги ще бъдат обект на атака.