​Ислямска държава обяви Свършека на света, Западът в надпревара за Армагедон

Карта на ЦРУ показва България като зона, в която радикалните ислямисти през 2020 г. ще имат свои бази за джихад

Георги Кулов

„Ислямска държава” обяви Свършека на света. Организацията води безпрецедентна война срещу Запада за възстановяването на Халифата и тържеството на мюсюлманите след Апокалипсиса и Второто пришествие. Ориентът очаква Махди, пророкът който ще победи злото и ще донесе тържеството на исляма.

Погледът на мюсюлманите по света е вторачен в „Ислямска държава” и нейните акции, включително и покушенията в Париж. За мюсюлманската общност Уммата появата на „Ислямска държава” е знак за Свършека на света. Според Преданията за пророка Мохамед-Суната, а и според пропагандата на „Ислямска държава” армия с черни знамена с надпис „Държавата е Халифат” и „Аллах Акбар” ще се появи на света и ще разгроми безбожниците. Именно като на безбожници гледат мнозина от мюсюлманите на коренните европейци. Атеизмът е все по силен на Запад, а той се схваща от исляма и от християнството като сатанизъм. Не случайно вярващите от двете религии осъждат гаврата с пророците и божите символи на мюсюлмани и християни на страниците на френското сатирично списание „Шарли ебдо”. Крайностите в карикатурите на западащото издание са толкова силни, че скандализират голяма част от вярващите и те го бойкотират.

Атентатът срещу „Шарли ебдо” не е обикновен. Неговият адресат е конкретен-авторите на скандални карикатури.

Ислямският свят отдавна е заявил на Запада: Ние не ви учим как да живеете, не го правете и вие! Не случайно в Ориента няма издание, в което да видите подигравка с Исус Христос, Дева Мария и християнските символи.

За мюсюлманите християните са хора на Китаба, т.е. дарени от Аллах с писание, което са изкривили. И те са под защитата на Всевишния, както и мюсюлманите. Това обаче не се отнася за атеистите, които се смятат за 

безбожници, дори сатанисти

Именно те са основния враг на исляма. Това бе изразено от бившия ирански президент-шиит Махмуд Ахмадинеджад, който в предизборните си кампании обяви, че ще доведе на бял свят Махди и ще победи силите на злото. Аналогични тези са изразени и от мюсюлманите-сунити. Те вече воюват за връщането на халифата и тържеството на Махди.

В момента Западът води истинска пропагандна война срещу „Ислямска държава” и срещу стълбовете на исляма. Имаме усещането, че надпреварата за Армагедон, настъпването на Апокалипсиса е в ход. Ислямофобията е във вихъра си. Дори медията задаваща стандартите на журналистиката ББС обяви, че вече няма да се въздържа да публикува карикатури на пророка Мохамед. Конщунство за мюсюлманите са не само карикатурите, но дори картините и филмите изобразяващи Пророка. Затова в ислямското изкуство негови изображения липсват напълно.

Надпреварата за Армагедон, или

битката срещу Антихриста

има своята предистория.Тя не е само на християнския свят, но и на ислямския, който признава Исус Христос за пророк.

На 21 юли 2009 г. в Индонезия се събират улеми /мюсюлмански богослови/ от ислямските страни, включително и Турция. Те обявяват завръщането на халифата и зараждането на единна мюсюлманска държава в света. Поемат ангажимента да възстановят властта на халифа-духовния водач на правоверните, който стои начело на тяхната общност Уммата. Което е по-важно-те са готови да го посочат. Халифатът е институцията която крепи наднационалния характер на исляма. За мюсюлманите народността и расата нямат значение. Днес едва по десетина процента от жителите на мюсюлманските държави се самоопределят по народност.

Последният халифат е Османската империя. Нейните султани наследяват титлата халиф от арабите. След като бащата на Турската република Кемал Ататюрк премахва системата на халифата през 1924 г., темата десетилетия наред отсъства от дневния ред на мюсюлманските народи. Набралите скорост през последните години ислямистки движения възкресяват идеята за общ духовен водач на мюсюлманите. За нея работеше Осама бен Ладен, а баща му Мохамед даде 12 млн. долара.

Веста за възкресяването на халифата от конференцията не бе огласена от световните медии. Тя се появи само в ислямистките сайтове. Информационното затъмнение показва само, че световната цивилизация не е готова да се сблъска с предизвикателствата на ислямския фундаментализъм, въпреки многобройните предупрежения. Защото призиви да се обяви халифат има в Турция, Казахстан, Крим, Кавказ, Палестина, Германия, Франция, дори в сърцето на Европа-Белгия. Създаването на единна мюсюлманска държава е венецът на панислямизма за осъществяване на световно господство. С идването на халифа ще настъпи и Съдния ден за мюсюлманите. Ислямът ще възтържествува над света и ще започне Златния му век.

В Турция от години действа Партията за ислямско освобождение. Тя е по известна с арабското си име Хизб ут Тахрир ал Ислами. Нейният лидер Йълмаз Челик заяви през 2005 г. за списание „Темпо”, че основната цел на партията е

възстановяването на халифата със столица Истанбул

Халифът щял да се помещава в султанския дворец „Топкапъ”. Ще издигнем знамето на халифата там където то бе свалено, врече се Челик. Властите отговориха с арести. Само през 2009 година бяха арестувани 200 активисти на Партията за ислямско освобождение. Това обаче не може да ограничи дейността й. Тя е част от огромна мрежа на подобни организации в мюсюлмански страни, финансирани от т.нар.шариатски пари.

Друга организация, която се бори за възстановяването на единната мюсюлманска държава със столица Истанбул е „Халифат” на Метин Каплан. Каплан се обяви за Халиф на Кьолн през 1995 г., когато наследи от баща си ръководството на организацията. Тя е създадена в Германия през 80-те години на миналия век и имаше първоначално над 1000 активисти. Каплан се обвинява, че е установил контакти с терористичната мрежа „Ал Кайда”. През 2002 г. немските власти забраниха „Халифат”. От Турция поискаха Каплан да бъде екстрадиран и съден в Анкара за държавна измяна. Германците отказаха заради опасността Каплан да получи смъртна присъда. Едва през 2005 г. когато Турция наложи мораториум на смъртното наказание „Халифът от Кьолн” бе предаден на властите в Анкара. Бе осъден по бързата процедура, но съмишлениците му в Европа остават.

На Каплан се приписва опита за атентат, при който самолет, тъпкан с експлозиви, трябваше да се разбие в мавзолея на Ататюрк по време на честванията на 75- тата годишнина от основаването на Турската република. Под заплаха бе стохилядно множество събрало се за празника.

„Халифат” е организация, която има своите последователи и в България. През 2005 г. българското контраразузнаване разкри привърженици на Каплан в Пазарджик. Ромският квартал „Изток” е бил посещаван няколко пъти от един от шефовете на „Халифат” Моамар ал Шекурт. Тук месеци наред върху ромска къща се вее знаме с текст на арабски „Държавата е халифат”. В дома са намерени касети с исламистки проповеди и призиви за джихад. Арестуван е общинският съветник Райко Живков. На съд е предаден Ахмед Муса Ахмед. Службите установяват, че „Халифат” има привърженици в Нова Загора, Хасково и Карлово. Процесът през последните две години срещу тринадесетте имами и последните разкрития на ДАНС показаха,че в ромската махала на Пазарджик идеите за възкресяването на халифата са много силни.Нейните застъпници дори са се снимали с

черните знамена на „Ислямска държава”

Опита да се възроди халифатът не е неочакван за САЩ. В публикуван преди пет години доклад на ЦРУ се прогнозира, че единната мюсюлманска държава ще бъде създадена до 2020 г. Това е един от вариантите за развитие на човечеството, посочен от американските аналитици. Докладът бе публикуван в България в самостоятелна книга. Тя е озаглавена „Светът през 2020 година”.

В доклада тържеството на халифата е представено в писмо на въображаемия внук на Осама Бен Ладен до негов роднина. Ето какво пише потомъкът на бен Ладен за Запада: ”Те мислеха естествено за петрол и в това отношение бяха в ръцете ни. Докато на пазарите вилнееше несигурност, се понесоха слухове за намеренията на САЩ и НАТО да завладеят петролните полета, за да се предпазят от идването на халифа на власт”. Това не пречи на духовния водач на мюсюлманите да се появи. ”Още преди да бъде провъзгласен за халиф и наследник на Пророка, мир Нему, всички правоверни го почитаха.” Благодарение на халифа „Непрактикуващите мюсюлмани в Европа и Америка осъзнаха истинската си идентичност и вяра”, пише в писмото.

Естествено както може и да се очаква халифът повежда правоверните на джихад. Според карта на ЦРУ България попада в зона, където радикалните ислямисти през 2020 г. са установили базите си и където получават убежище граждани обучени за джихад.