​Шмекерът Мистър Клийн преметна Буш и Путин, а за десерт - прекара и БСП

Последният Живковист стегна куфари за Брюксел, след като докара България до дъното

Кольо Парамов, специално за Faktor.bg

Раздялата със Станишев е най-сладката - казваш сбогом, защото сърцето ти го иска, та се къса. Най-после лъч светлина – тръгва си последният пещерен живковист след Тато, който със силата на заблудата, лицемерието и наглостта се оказа вторият след Тодор Живков през последните 70 г., най-дълго е държал кормилото на столетницата.

Но вместо велик кормчия, зайчето, което излезе от ръкава на Георги Първанов, се оказа обикновен шмекер. След като закопа България с две безумни управления, и личните си вражди и фобии, реши най-после, че балканите са тесни за неговите възможности и стегна куфарите си за Европейския парламент, въпреки, че 100 пъти публично се зарече: „Няма да стъпя в Брюксел!”. Всъщност тази новина беше предизвестена, но само в червените редици не искаха да приемат семейния сценарий за реален. Тихо-тихо Димитриевич - принцът от Херсон, прави опит да се изсули като мокра връв, все едно ни лук ял, ни лук мирисал. А той и цялото му обкръжение сътвориха с лъжи, инсинуации, лицемерие, надменност кочината, от която бяга. Тарикатската постъпка на червения лидер няма почти никаква стойност за нацията. Младите, предприемчивите, работливите българи в родината и в чужбина отдавна не се интересуват от това лице и фалшивите му политики. С бягството към Брюксел Станишев даде най-жестокия урок на столетницата и оскотяващия й електорат. Мандатоносителят на правителството, капитанът на червения кораб, който обещаваше социална справедливост, благини, инвестиции, 200 хил. работни места и какво ли не още, се оказа обикновен пресметлив страхливец – спаси себе си и остави другите да се давят от омраза и интриги, които той пося в пробитата държава. БСП се оказа просто салфетка, в която избърса омърсените си пръстчета и я изхвърли, защото вече не му трябва.

Сега някои червени защитници се опитват да изкарат принца на Политбюро изкупителна жертва на икономическата криза, неподходящи партньори, партийни предателства и какво ли не, а истината е, че този човек превърна цялата нация в изкупителна жертва на личното си его, омраза и голи амбиции.

Днес спокойно може да кажем, че Станишев е обикновен лъжец – измами партията, личната си прислуга, гражданите, партньорите си. Излъга дори и един американски президент – Буш Младши, който го нарече публично Мистър Клийн, или г-н Чистота. Буш вярваше, че този държавник ще бъде олицетворение на стремежа на България за почтеност, демокрация и битка с корупцията. Но точно Чистача се оказа провокаторът, който развихри гигантската корупция, от която пропищя и Европейската комисия, подмени демократичните принципи със задкулисие и лични договорки, зачерта интересите на нацията пред личните амбиции и семейна далавера.

Станишев обаче успя да излъже и Путин. Първо го преметна с „Белене”, сега с „Южен поток” и с опитите да се представя за троянски кон на Москва. А те го виждат, че е обикновен мушмурок. Твърде показателно е, че Путин е хладен и сдържан към лидера на ПЕС, не го нарича никак, защото просто му е безразличен. Сергей Станишев ще носи докато е жив и печата на ДПС. Чрез Доган и Местан той предаде вътрешно БСП, но и направи цялата нация заложник на корпоративно-мафиотските игри, ръководени от Боянските сараи. Орешарски и правителството му обаче ще останат най-неизлечимата обида, която Станишев поднесе на Българите. С този премиер и управлението му ни докараха до дъното и отчаянието. Това българите няма да го простят и скоро, независимо дали е в Брюксел или Москва Станишев ще носи наказателна отговорност за престъпления към една нация, която го прие за свое дете, но той се оказа безродник.

Преди година, когато избухна скандалът с назначението на Пеевски за шеф на ДНАС и гражданите поискаха „Оставка”, тогава написах: “Сергей, отиди си без кръв”. Но големият стратег погледна с презрение към това предупреждение и затова днес си тръгва с унижение. Каквото и да обяснява - че не абдикирал, а бил нужен на европейската левица и за най-големия малоумник е ясно, че Станишев е политик без бъдеще. За какво може да бъде нужен на европейската левица, след като в ръководството на парламентарната група на социалистите даже няма нито един българин. Освен на корупция и долни игри Станишев няма на какво да ги научи, но там никой не се интересува от тези му умения. Така че единственият му път е към Москва, но братушките също не обичат лъжците, поздравяват ги с парче олово , а то боли...