​Лъжите – тайната страст на капиталиста „Госпожа 37 %“

Лидерът на БСП Корнелия Нинова има амнезия за годините на работническо-мениджърската приватизация

Антон Тодоров

Вчера депутатът от ГЕРБ Методи Андреев обвини от парламентарната трибуна лидера на БСП Корнелия Нинова, че е излъгала публично българите, обявявайки, че не притежава акции в РМД (работническо-мениджърско дружество)„Техноимпекс-98“ АД. Това РМД през 1999 г. приватизира външнотърговското предприятие „Техноимпекс“. Оказа се, заяви той, че тя е била собственик на 37% от акционерния капитал на РМД-то. Методи Андреев е прав. Това показват документите, които и Вие сега ще имате възможност да видите. Корнелия Нинова не казва истината и това отново е заключение, което всеки може да направи, след като се запознае с документалните доказателства. Оказва се, че лъжата май е тайната страст на „Госпожа 37%“. Нека историята на тази грандиозна измама започне сега.

Датата е 30 април 2016 г. Предаването – „Челюсти“ Нова ТВ. На водещата Диана Найденова гостуват Корнелия Нинова и Методи Андреев. Темата е „Колко трябва да почиват депутатите?“. Ето и линка към видеото от това предаване(ТУК,б.р.).

За да Ви улесня, съм свалил стенограмата от разговора, който касае темата, която ни интересува. На 13.50 мин от началото на видеото може да се проследи 

какво си разменят като реплики двамата народни представители:

„М.Андреев: Вие сте хубава жена, отиват Ви всякакви тоалети. Отива Ви да сте и дясна, и лява. Вие сте успешен собственик...

К. Нинова: Аз моя избор съм си го направила.

М. Андреев: Вие сте успешен собственик от времето на СДС...

К. Нинова: Докога ще лъжете с това СДС. Дайте ми членска карта...Дайте ми каквото имате.

М. Андреев: Аз ще Ви представя следното нещо. 

Водещата Д. Найденова: Нали знаете какво му се случи на оня президент, дето не стана президент с тези доклади.

М. Андреев: Аз съм взел приватизационния договор на г-жа Нинова...

К. Нинова: Къде пише, че съм СДС тука? Някъде пише ли? Защото Вие и от трибуната сте излъгали, че съм била от СДС!

М. Андреев: Никой не казва, че сте от СДС. Вижте – това става дума за приватизацията на „Техноимпекс“ ЕАД.
К. Нинова: Така е. 

М. Андреев: Г-жа Нинова е изпълнителен директор на т.н. РМД, което купува 5219 акции за 700 000 долара. Г-жа Нинова...

К. Нинова: Колко работници има в това РМД? Защо не го прочетете? Колко работници са си купили акции в това предприятие?

М. Андреев: На 28 години г-жа Нинова, с две години трудов стаж тя едновременно става, по нашето време, аз нали съм бил тогава народен представител, тя става изпълнителен директор на „Техноимпекс“ и шеф на борда на „Техноимпортекспорт“.

К. Нинова: Кажете ми къде пише, че съм била в СДС, защото Вие винаги сте твърдяли, че съм била в СДС.

М. Андреев: Г-жо Нинова, Вие трябва да кажете така – „Благодарение на Вашата приватизация, която аз осъждам, защото тя не е честна и почтена...“

К. Нинова: И аз я осъждам.

М. Андреев: Е да де, ама Вие точно от нея сте се възползвали!

К. Нинова: Защото видях какви са последиците...Последиците от тази приватизация са разсипване на икономиката.

М. Андреев: Ами ето, Вие сте участник в тази приватизация.

К. Нинова: Но това предприятие не е разсипано. Вие, които продадохте големите предприятия на Българияq ги разсипахте.

М. Андреев: Ама Вие сте участвали в тази приватизация.

К. Нинова: Да, работниците в това предприятие са си го купили...Ама аз не отричам, че съм била в Техноимпекс. Но не съм купила аз предприятието - не лъжете. Купили са го работниците вътре....Ами виж кои са го купили.

М. Андреев: Кои?

К. Нинова: Ами работниците. Това що не го казвате, защо лъжете.“

Забелязахте ли зеещите висини на демагогията и нечуваната наглост, която проявява другарката!! Аз съм потресен от това, което видях и чух. Няма по-безсрамно нещо на тази земя от комунистическото лъготене. Какво следва сега ли? Идва дълбоко ешелонираното нападение на моите документални дивизии. Те не знаят пощада, не знаят и поражение, за което съм им много благодарен. М. Андреев никога не е казвал, че К. Нинова е била член на СДС. Ако внимателно проследите разговора ще забележите, че той никъде не твърди това, а самата Корнелия Нинова настоятелно се опитва да наложи, че М. Андреев е казал, че тя е била член на СДС. Каква е целта? В теорията това се нарича „опит за заблуждаване чрез подмяна на фактите“. Какви факти се опитва да подмени другарката? Скандалните факти са няколко и са свързани с приватизацията на „Техноимпекс“ през 1999 г. от РМД „Техноимпекс-98“ АД. Цялата сделка подробно и документално анализирах преди няколко седмици във Faktor.bg. Ето и линк към публикацията, за да се запознаете с фактите, документите и заключенията ми по този казус:
Как Корнелия Нинова приватизира по седесарски „Техноимпекс“ и изобрети червени капки за дебелоочие (ТУК, б.р.)

В този текст става ясно, че тя е била

човек на СДС,

а към онзи момент това е по-важно, за да можеш  да приватизираш. Можете да видите при какви условия е приватизирано въпросното предприятие, какви са скандалните клаузи в приватизационния договор, има ли три допълнителни анекса към него, които напълно го руинират, макар че и без друго този приватизационен договор е направен за много избрани и приближени на другаря Иван Костов тогава хора. В тази публикация ще прочетете изпълнени ли са клаузите за инвестициите и изобщо грандиозната далавераq наречена „приватизация чрез РМД на „Техноимпекс“. 

Забележете, че Нинова нагло неколкократно обвинява М. Андреев, че „лъже“. Да, има един, който лъже, но това със сигурност не е депутатът от ГЕРБ. Лъжите и измамите са запазена марка и територия за комунистическите и социалистически родоотстъпници. Корнелия Нинова сътвори грандиозна неистина с думите си, че РМД-то, което е участвало в приватизацията на „Техноимпекс“, е било собственост на работниците там. „Работниците в това предприятие са си го купили“ – това казва Нинова. Документите напълно опровергават крушовенската другарка. Четем собственоръчно подписана от другарката Нинова декларация от 2004 г. 

ДЕКЛАРАЦИЯ

Долуподписаната Корнелия Петрова Нинова, ЕГН – 690116...., притежаваща лична карта № 16407...., издадена на 15.12.2000 г. от МВР гр. София, акционер в дружество „Техноимпекс 98“ АД

ДЕКЛАРИРАМ, ЧЕ:

Като акционер в дружество „Техноимпекс 98“ АД притежавам повече от три месеца 5550 бр. акции, представляващи 37 % от капитала на дружеството“. Следва собственоръчният подпис на Корнелия Петрова Нинова. Нека го кажем отново ясно и безапелационно – думите на другарката Корнелия Нинова, казани в предаването „Челюсти“ на 30 април 2016 г. съкрушително са опровергани от моите документални дивизии. Както имах възможност вече да кажа – те не знаят поражение. През 2004 г. без никакво съмнение тя е притежавала 5550 бр. акции на РМД „Техноимпекс 98“ АД, които впоследствие е продала за петцифрена сума. Продажбата на тези акции и получената сума са отразени в нейните данъчни декларации – 65 000 лв. От декларациите виждаме, че същата година тя се е сдобила с апартаментче – 89 кв.м. Изводите оставям на Вас. Само ще припомня, че това е второто интересно съвпадение в данъчните декларации на другарката – когато през 1999 г. тя участва в приватизацията на „Техноимпекс“, това веднага се отразява на имотното й състояние в посока нагоре. През 1999 г., когато РМД-то на другарката придобива „Техноимпекс“, тя пък придобива ателие от 125 кв.м. и гараж от 23 кв.м. Това е чиста случайност, Вие да не си помислите нещо друго. Моля ви се, как е възможно да обвинявате тази морална и непорочна госпожа, изхвърлете незабавно тези несресани мисли от главите си. Другарката Корнелия Нинова е образец на комунистическа принципност, безсребрие и най-важното –винаги говори истината. Корнелия Нинова обича да обвинява другите в лъжа, но тя да лъже – това е най-невъзможното нещо на тази греховна земя. Надявам се, оценявате ироничността ми, която прелива в гняв! Гняв, че ние българите май ставаме само за едно-единствено нещо – ставаме само за лош пример, след като позволяваме безброй пъти да ни лъжат и всеки път сме гладни за още, и още, и още. Нали знаете поговорката – ако веднъж, два пъти, три пъти те излъжат – другите са виновни. Ако те излъжат четвърти път – ти си виновен. Ние сме виновни, че се оставяме нахалници като Корнелия Нинова да ни лъжат безкрай. Факт. Срамен и унизителен факт. И накрая – опитват се да Ви подхлъзнат по много тъпашки начин. Ако и този път им се хванете на комунетата – язък ви за второто място по интелигентност след евреите, с което толкова обичате да се хвалите. А на две магарета сламата ви е трудно да разделите. Аз ще задам 

няколко въпроса, 

а Вие си отговорете на тях в светлината на документите, които виждате и написания по-горе текст:

1. Кой лъже като брадат римлянин – К. Нинова или М. Андреев? Аз и документите твърдим, че това не е Методи Андреев.

2. Кой по времето на другаря Иван Костов е приватизирал башибозушки предприятията на България, Вашите предприятия и днес той и изчадията му си живеят живота в България и САЩ? Аз и документите твърдим, че това не е Методи Андреев.

3. Кой участва в най-вонящата част от тогавашната приватизация – тази чрез т.н. РМД-та, които народният фолклор нарече „разбойническо-мениджърски дружества“? Аз и документите твърдим, че това не е Методи Андреев.

4. Кой купи за жълти стотинки апетитни парчета от националното богатство, стана капиталист и милионер за една нощ, а след това продаде активите си не за жълти стотинка, за да си накупи апартаментчета и гаражи, и днес се опитва отново да ви яхне чрез троянски магарета в лицето на недостойни пенсионирани военни? Аз и документите твърдим, че това не е Методи Андреев.

И накрая да знаете едно от мен – когато правите избор, помнете че след това ще трябва да живеете с избора си.