Машинист ще работи за обществото 150 часа заради "шегичка"

Навръх именния си ден Николай Маджиров отишъл на работа с около 1,8 промила и подал фалшив сигнал за бомба, за да си допразнува

Помощник машинист на товарен влак бе осъден на пробация и безвъзмезден труд за подаден фалшив сигнал за бомба във влака, съобщи "24 часа".

На 5 декември м.г. в навечерието на именния си ден, в 23,39 ч, Николай Маджиров се обадил от личния си мобилен телефон на тел. 112. Предал в оперативната дежурна част на РУП-Петрич, невярно повикване за тревога. Съобщил на дежурния, че непознато лице от ромски произход, минало покрай него, докато е стоял до престояващия влак в района на жп гара Кулата. Циганинът уж му казал: "Бягай от тука, това нещо сега ще гръмне, има бомба". Тогава действително районът на гарата бе отцепен, а влаковата композиция бе проверена.
Оказа се, че бомба няма, а бързо разследване установи, че авторът на злонамереното обаждане е помощник машинистът Николай. На място му е направена проверка с дрегер и уредът установил, че служителят на "БДЖ-Товарни превози" е на работа с около 1,8 промила алкохол. При разпита си, младият мъж изказал съжаление за обаждането, дори се разплакал. Обяснил, че искал да се пошегува. Другата му цел била да се спре движението на влака, да се затвори гарата, за да може той да си празнува именния ден на спокойствие.
Маджиров призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата в Петрич, одобрено от районния съд. Магистратите меу наложиха пробация. Той ще трябва да има задължителна регистрация по настоящ адрес, да се явява и подписва пред пробационен служител за срок от 7 месеца, с периодичност два пъти седмично. Ще трябва да положи и безвъзмезден труд в полза на обществото 150 часа годишно за срок от 1 календарна година.