Румяна Ченалова: Не се чувствам като участник в схема, имам достойнство

Твърде малка съм, за да ме търсят, категорична е съдийката

Не се чувствам като частник в схема, имам достойнство, когато съм се произнасяла в своите актове, съм с е съобразявала със закона. Предполагам, че в записа става дума за Пеевски, Янева си контактуваше с него. Това заяви Румяна Чаналова в ефира на Нова телевизия по повод скандалните записи в „Бивол“.

„Не съм приемала, че е нормално да има намеса в суверенитета, от записите се вижда, че има намеса и че определени хора от трите власти поддържат връзка. За мен е неясно как се правят тези схеми. Нарушават се основни принципи на Конституцията. Хората в разговора имат близки отношения.“ категорична е съдийката. 

Не съм правила целия запис и не съм ги публикувала, а съм най-уязвима на тях. Бяха ми предлагани пари от Владимира Янева, за да бъда подпомогната финансово, когато бях отстранена. Условието беше да не говоря срещу главния прокурор“, уточни тя. „ От 139 дела на фирми на Пеевски, само 8 бяха мои. Не съм имала контакти с политици. Аз съм твърде „малка“, за да ме търсят. Делото „Соло“ си го разпределих сама, но там Прокуратурата не си беше свършила работата“ , завърши тя.