Адв. Марковски съветва: Срещу пистолет никаква съпротива!

Адвокатът призова парламентът да не бави необходима законодателна промяна, която да превърне записи и снимки в доказателства пред съда

„Срещу пистолет никаква съпротива. Това посъветва адвокат Марковски от ефира на Нова телевизия по повод зрелищния грабеж в столицата. Той допълни, че за жалост записът от охранителната камера, показващ нагъл грабеж с насилие върху продавачка в магазин в София, не е доказателство в съда.

Адвокатът призова парламентът да не бави необходима законодателна промяна, която да превърне подобни материали – записи, снимки и т.н., в доказателства пред съда. „95% от Лондон е покрит с камери. Това решение намалява уличната престъпност три пъти”, даде пример той.

„Истината е, че има специфична ромска престъпност. Полицията е загърбила задълженията си. Когато има силна музика, това е хулиганство”, коментира адвокатът. „Но кмета те ще го избират. Желанието да го оставиш рома да прави каквото си иска, е много погрешно. В крайна сметка борбата за власт е много неморална”, допълни той. „Всеки съдия ще осъди ром, ако надуе докрай чалгата”, каза адвокатът. За целта, обаче, трябва да се образуват обвинителни актове, ако има разследващи на място.