Прокуратурата поиска отваряне на сметките на убитата Татяна Стоянова

Все още няма конкретен заподозрян като поръчител на убийството, работи се по версията за засегнати икономически интереси

Прокуратурата поиска сваляне на банковата тайна и отваряне на сметките на убитата Татяна Стоянова от Пазарджик – шефката на кабинета на кмета. Целта е разследващите да разберат с какви средства е разполагала 33-годишната жена и да стане ясен произходът на парите, с които тя е закупила жилището си в града.

Според запознати то е взето с кредит в размер на 180 000 лв., а цената на джипа, който е втора употреба, е около 20 хиляди лева. Все още няма конкретен заподозрян като поръчител на убийството, но за да бъде посочен такъв, е необходимо обстойно да се проучат всички събрани до момента материали.

Според разследващи разплитането на кълбото ще бъде доста сложно, защото трябва да бъде анализиран периодът от последната една година от живота на Татяна Стоянова. Причината за смъртта може да е резултат от засегнати икономически интереси. Това предположение обаче не може да се твърди със сигурност, преди да бъде доказано категорично, смятат разследващите.