"Месията" на ромските мюсюлмани с белезници още 72 часа

Досъдебното производство е за прокламиране на антидемократична идеология и за проповядването и възхваляването на ислямска война

Лидерът на мюсюлманите в ромския квартал "Изток" на Пазарджик имамът Ахмед Муса Ахмед е задържан за 72 часа с разпореждане на Окръжната прокуратура в Пазраджик. Единственият, който получи ефективна присъда за проповядване на радикален ислям, бе арестуван вчера по време на акцията на ДАНС и прокуратурата.
Преди броени минути Ахмед Муса Ахмед бе изведен с белезници от сградата на Окръжна прокуратура в Пазараджик, придружаван от цивилни служители на ДАНС, качен в полицейски автомобил и откаран в следствения арест на областната полицейска дирекция в града, пише "24 часа".

Пред журналисти Ахмед Муса Ахмед заяви, че все още не са му повдигнати обвинения. Веднага след неговото извеждане от сградата на прокуратурата в Пазараджик  с полицейски автомобил с пловдивска регистрация бяха докарани трима мъже. Източници, запознати с разследването, съобщиха, че те са от Пловдив и са били задържани вчера по време на акцията в пловдивския квартал Столипиново.

Те ще бъдат разпитани в Пазарджик, защото досъдебното производство за прокламиране на антидемократична идеология и за проповядването и възхваляването на ислямска война е образувано от местната окръжна прокуратура.

Очаква се днес да бъде предявено обвинението към Ахмед Муса.