Убиецът от Крушевец проплака от ареста – имал болен черен дроб

Граничният полицай проплака от ареста – съжалявал за инцидента, но иска да го пуснат, защото имал болен черен дроб

Граничният полицай, който прегази 11-месечно бебе в село Крушевец, в следствие на злоупотреба на алкохол, проплака от ареста. Той настоява да бъде освободен, защото имал проблем с черния дроб. „Съжалявам за това, което се случи, не е било умишлено. Не трябва да оставам в ареста, защото се налага да се грижа за семейството си“, заяви Костадин Стоянов, пише „Труд“.

Той е разяснил, че има увеличен черен дроб, заради което пиел лекарства. Категоричен е, че рядко употребявал алкохол, но в нощта преди инцидента бил на рожден ден на колега в Малко Търново. Том изпил 500 грама бяло вино.

Прокурорът Димо Маджаров обаче напомня, че през 2004 г. Стоянов е задържан да шофира след употреба на алкохол, което се прибавя към още няколко акта за каране с превишена скорост.

На 11 септември сутринта 36-годишният Костадин Стоянов блъсна с личния си автомобил количка с дете на улица в село Крушевец, Бургаска област. От удара 11-месечната Красимира почина на място.Тестът с дрегер веднага след инцидента показа 0,63 промила алкохол в кръвта, но се оказа, че колеги на граничния полицай са му купили кисело мляко, за да изтрезнее по-бързо. с превишена скорост. Съдът в Бургас взе решение Костадин Стоянов да остане в ареста.