Задържаха кмета на Куклен, заради обществена поръчка

Окръжната прокуратура на Пловдив е повдигнала обвинение срещу изпълняващия длъжността кмет на община Куклен Костадин Павлов за приемане на подкуп, свързан с обществена поръчка

Окръжната прокуратура на Пловдив е повдигнала обвинение срещу изпълняващия длъжността кмет на община Куклен Костадин Павлов за извършено престъпление. То е свързано с обществена поръчка за доставка на хранителни продукти на ОДЗ - град Куклен и "Домашен патронаж" - град Куклен. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Пловдив.

Павлов е обвинен в това, че на 10 юни 2014 година е приел от Надежда Минчева парична сума в размер на 1 200 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице - член на комисията за провеждане на обществената поръчка, във връзка със службата му. Най-тежкото предвидено наказание в закона е лишаване от свобода до 6 години.

Костадин Павлов заема кметския пост в Куклен от края на август 2012 г. Той бе назначен на мястото на обвинения за търговия с влияние заедно със заместника си редовен кмет на общината Димитър Сотиров.