Трафикът се засилва, огромно задръстване на АМ "Хемус"

От 14 до 22 часа се ограничава движението на тежкотоварните автомобили

Задръстване и дълги колони от автомобили вече се образуваха на магистрала "Хемус" в посока София. Трафикът е изключително затруднен в района на тунелите Витиня и Топли дол. 

Движението е почти спряло заради тировете, които трябва да са извън главните пътища в този час, съобщи за БНР пътуващ, който се намира на магистрала "Хемус"  

Поне вече 45 минути не мърдаме наникъде. ТИР-овете са масово в движение. Те няма да се изнесат до два часа. Тировете просто не трябваше въобще да се пускат. Има няколко леки ПТП-та, но задръстването не е заради ПТП-ата. Всяко четвърто-пето МПС е ТИР, заяви Георги Георгиев. 

Засилен контрол има по главния път Е-79 в посока Кулата - Благоевград и отсечката пункт Илинден-Смитли заради очакваните стотици завръщащи се автомобили в края на четирите почивни дни.

Допълнителни екипи регулират движението по направленията Перник- Благоевград-Кулата и Перник- Кюстендил- Гюешево заради очаквания голям автомобилен трафик от 10 до 20 часа днес. 

От 14 до 22 часа се ограничава движението на тежкотоварните автомобили по пътя за Кулата, като в района на радомирското Старо село полицейски екипи отклоняват камионите. По пътя Перник- София, в района на село Драгичево, ще бъде осигурено ползване на две ленти в по- натоварената посока. 

Екипите на столичната пътна полиция вече са на пътя и изчакват момента, в който движението в столицата ще стане по-натоварено, за да започнат да регулират ръчно. 

От "Пътна полиция" напомнят на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост. В момента трафикът в страната е спокоен.