​Адвокатът на Мария: Момичето е жертва, действало е при неизбежна самоотбрана

Богдан Динев е рецидивист от 20 години, с извършени много тежки престъпления

Мария е в тежко психическо състояние, тя е в шок, на сигурно място е с най-близките хора, под постоянно наблюдение. Това обясни адвокатът на Мария от Стара Загора адвокат Валентин Нанев в ефира на Нова ТВ.

Той разказа, че момичето е било подмамено от Богдан Динев, отишла е в дома му, където я поканил да влезе под предлог да й покаже снимки на дъщеря си. След това е била заключена и започва насилването. В този момент момичето е реагирало към насилника си. Тя е действала при неизбежна отбрана, което прави деянието и не престъпление.

Случилото се с Мария е класически пример за неизбежна отбрана и за това ще пледирам в съда. Не вярвам, че Мария има хоби да избива рецидивисти, всъщност момичето е било жертвата. Но в България пътят от „осама до разпни го“ е много малък. Богдан Динев е рецидивист от 20 години, с извършил много тежки престъпления. За жестокостта на този човек се носят легенди – жена е скочила от 4-тия етаж, за да се спаси от този човек, а на друга жена изтръгнал зъбите, защото тя не е искала да бъде с него. Затова считам за основателно промяната на мярката на Мария - от опит за убийство до нанасяне на телесна повреда, довела до смърт, обясни казусът адвокат Нанев.