Шок! Шофьор на маршрутка вози пътници докато спи на волана

Мъжът карал буса редовно със затворени очи

Мигрантският поток не е проблем на страните, през които преминават бежанците от Близкия изток, а на останалите страни от ЕС, бяха заключенията на министрите на вътрешните работи на Македония, Сърбия, Унгария и Австрия. В Охрид те подписаха общ меморандум за справяне с кризата с бежанците, които преминават през страните от Западните Балкани и отиват в Централна Европа.

Докато те разговаряха, граничният град Прешево, намиращ се на границата на Македония със Сърбия, осъмна "залян" от 4000 бежанци. Положението в Прешево е много сериозно, защото бежанците стоят на километрични опашки, за да влязат в центъра за бежанци. На посещение днес по обед в града бяха висшият сръбски правителствен представител Зоран Станкович, който е бивш военен министър на страната, и английският посланик в западната ни съседка. Зоран Станкович съобщи, че целта е да се запознаят с подготовката и изграждането на втори център за прием на бежанци в страната, както и да се запознаят с обстановката. Пред Програма „Хоризонт” Зоран Станкович каза:

Обектите в Миратовачко поле трябва да бъдат колкото се може по-бързо завършени и след това този голям проблем с бежанците да бъде решен по адекватен начин, защото идващите тук бягат от война.

Зоран Станкович обеща, че Белград ще помогнат на местните власти в Прешево с каквото могат, за да преодолеят сериозния наплив от сутринта на 4000 бежанци, които освен че са разпънали палатки, но са и окупирали града в очакване на транспортиране до Белград, а друга част да влезе в бежанския център.

Според сръбския Червен Кръст страната има храна за бежанците, идващи от Близкия изток, за най-много 4 дни, обявиха от хуманитарната организация.