Жестока катастрофа край Дупница остави пет трупа на пътя

62-годишен мъж загина на място при свиреп челен удар до Димитровград

Петима умряха на място при жестока катастрофа и в дупнишкото село Яхиново. Инцидентът станал малко след 17,30 часа.

"Фолксваген Голф" карал с несъобразена скорост по главната улица на селото. Колата се блъснала в електрически стълб, който се огънал и паднал върху минаващи по същото време пешеходци.

Последвал е токов удар. Колата се преобърнала и от нея се разхвърчали хора.

На мястото има 5 трупа, като не е ясно колко от тях са пътници в колата и колко - пешеходци. Труповете още не са идентифицирани.

Има и двама тежко пострадали, като единият е с опасност за живота и в момента се транспортира към "Пирогов", а другият е настанен в дупнишката болница.

62-годишен мъж загина на място при свиреп челен удар днес следобед на околовръстното шосе на Димитровград на изхода за Стара Загора. Опел Астра със старозагорска регистрация се е забил право в предницата на микробус Форд Транзит, съобщи haskovo.net.

Ударът е станал в лентата за движение към Стара Загора. 62-годишният шофьор на опела е загинал на място. Пристигналият на място екип на Бърза помощ само е констатирал смъртта.

Според шофьора на буса, също със стразогарска регистрация, опелът се движел към Димитровград, когато неочаквано и рязко свил в насрещното и се блъснал в лекотоварния автомобил.

Ударът е бил много тежък, цялата предница на опела е смачкана, а двигателят направо е влязъл в купето. Водачът на буса, който не е пострадал, е описал тази ситуация пред лекарите в Спешното. Полицията води разследване, подробностите ще станат известни в понеделник.