Граждани протестират: Страхуват ли инициалите Д.П. прокуратурата? (обновена)

Не можете да заличите границата между мафията и гражданите – фалшифицирайки тефтерчетата на Златанов

Скандалът с Д.П., подправени на 10 в тефтер на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов стана повод за поредния граждански протест пред Съдебната палата в София. Той се организира в края на работния ден, с питането: Страхуват ли инициалите Д.П. прокуратурата?

„Не можете да заличите границата между мафията и гражданите – фалшифицирайки тефтерчетата на Златанов. Ние знаем какво и кой стои зад инициалите ДП и зад останалите в пътната карта на политическата корупция в България. Ние ще ви спрем – Гражданите срещу мафията. Ще бъдем в понеделник в 18.30 часа пред Съдебната палата и ще донесем нашите тефтерчета“, пишат във Фейсбук организаторите на събитието.

От страна на държавното обвинение няма реакция цяла седмица. Преди година и половина прожектираха на пресконференция извадки от тефтера, на които вместо Д.П. имаше числото 10. Преди няколко дни бТВ показа оригиналите на страниците, от които се вижда че на място на числото всъщност са буквите Д.П.

Организаторите призовават главния прокурор Сотир Цацаров да се появи и да разговаря с хората, въпреки, че днес той изпрати пространно изложение до агенция “Фокус”, в който подробно обяснява скандалът с тефтерите на Филип Златанов.