Откриха миша отрова във вилата на загадъчно починалите майка и дете

Мистериозната смърт на 32-годишната Цветана Ненова от Панагюрище и 5-годишния й син Лъчезар продължава да предизвиква въпроси

Мистериозната смърт на 32-годишната Цветана Ненова от Панагюрище и 5-годишния й син Лъчезар продължава да предизвиква въпроси. Тялото на младата жена бе открито напряко на леглото, а до нея бил гобленът, който бродирала. Лъчко бил притихнал, сгушен до майка си. Истинската причина за смъртта им все още тъне в догадки. Версиите са от задушаване с газове от агрегат за ток до отравяне с миша отрова, храна, гъби или други токсични вещества.
Цветана е разведена от 2 години, но останала да живее с детето в семейния апартамент в Панагюрище. Тя била в добро настроение и казала, че в събота ще се приберат, защото обещала на сина си да го води на кино.
Родителите на Цветана - Лушка и Димитър, са категорични, че смъртта на Цвети и Лъчко е нещастен случай вследствие на задушаване от бензиновите пари на агрегата за ток във вилата.
Те смятат, че дъщеря им е пуснала агрегата заради телевизора. Бензиновите пари ги убили, неутешима е майката. Тя призовава да спрат да се тиражират спекулации, че Цвети и Лъчко са починали от отравяне и дори самоубийство.

Според съдебния лекар д-р Ангел Фингаров, който е направил огледа на телата на местопроизшествието и последвалата аутопсия, смъртта на младата жена и детето е настъпила в нощните часове на петък срещу събота вследствие спиране на сърдечната дейност. Той отрича възможността бензиновите пари от агрегата да са задушили смъртоносно майката и детето, по-скоро причината е отравяне с някакъв токсин, погълнат с храната, или отрова. Твърдението му изглежда достоверно, имайки предвид, че прозорчето на банята, където е бил агрегатът, било отворено. Отворена била и вратата на една от другите стаи. Освен това към втория етаж на вилата водело отворено стълбище. Криминалистите смятат, че физически няма как парите да убият майката и детето.
Освен това оперативните екипи са установили, че агрегатът не е работел и в него е имало повече от половин резервоар бензин.
Във вилата са открити празни опаковки от миша отрова.
Повече от месец ще се чакат резултатите от лабораторните изследвания на тъкани. Тъканните проби са изпратени в лабораторията на Националния институт по криминалистика и криминология на МВР. Тя е единствена и работи за цялата страна.