Откриха труп на българка, изгоряла в барака в Италия

Трагичният инцидент вероятно е станал в последните дни на миналата година

Българка на 37 години е изгоряла в последните дни на изминалата година в дървена барака край градчето Новафелтрия близо до морския курорт Римини и града-държава Сан Марино.

Овъгленият труп на сънародничката ни е бил открит от карабиниерите на 31 декември сутринта, смесен с останките на изпепелената дървена вила, в която жената живеела от известно време, пише в. "Монитор".

Заведено е дело срещу неизвестен извършител за предумишлено убийство. Самоличността на жертвата ще бъде потвърдена и обявена официално едва след анализа на пробите на нейната ДНК, взети от единствено останалата здрава бедрена кост. Следствените органи вече търсели в България близките роднини на жената. За разследващите обаче почти няма съмнения, че откритият от тях овъглен труп е именно на 37-годишната наша сънародничка.

Според източници от прокуратурата в Новафелтрия пожарът в дървената вила е бил предизвикан най-вероятно от използваната за отопление печка на брикети. Това, което все още не се знае, е дали жената е била задушена от дима и е починала в съня си, или е била още будна, когато огънят се е развихрил.

Единственото сигурно нещо е, че тя е била облечена, тъй като по овъгления труп са били открити парчета от дрехите й.