Орешарски мълчи като риба за оставката

Премиерът присъства на тържествена среща с новоизбраните български евродепутати в Централния военен клуб в София

Премиерът Пламен Орешарски не обели и дума на въпросите на журналистите дали и кога ще подаде оставка. 

Той присъства на тържествена среща с новоизбраните български евродепутати в Централния военен клуб в София. 

Събитието уважиха още вицепрезидентът Маргарита Попова, депутати и представители на парламентарните групи, както и новите евродепутати.

Сергей Станишев не присъства, на събитието обаче дойде избраният евродепутат от БСП Момчил Неков. Организаторите се обърнаха към евродепутатите с призива на държавника Александър Малинов: „Да свалим партийните знамена и да застанем под националния флаг“.

Лютви Местан призова евродепутатите ни да пазят името и достойнството на България.

Вицепрезидентът Маргарита Попова също призова евродепутатите да работят в един отбор и задружно, да защитават българските и европейски интереси в тази динамична обстановка.

Да работят в отбор и в екип ги призова и премиерът Орешарски, като им напомни, че евродепутатите ни ще отидат в европарламента в едни „интересни времена“, тъй като Европа е на кръстопът, заливана от скептицизъм.

За нас европейските избори бяха победа, тъй като българският народ не изпрати нито един евроскептик в ЕП. Дошло е време, когато българите трябва да се поучим от миналото и да престанем да изнасяме нашите вътрешни проблеми в евроинституциите, заяви Орешарски.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви, че мандатът на евродепутатите ще бъде успешен, ако успеят да направят така, че България стане пълноправна членка в еврозоната.