Кокинов неадекватен: Нормално е политици от ДПС да пребият нападателя

Не смятам, че има основание да се повдигне обвинение срещу политиците от ДПС, които след атентата срещу Ахмед Доган близо 5 минути настървено пребиха пишман терориста. Това обяви градският прокурор Николай Кокинов по Би Ти Ви. 

Той смята, че в такава ситуация е нормално да се реагира по този начин. 

Изявлението на Кокинов е напълно неадекватно с принципите на правовата държава и Наказателния кодекс. Градският обвинител на София говореше по Би Ти Ви по-скоро като адвокат на ДПС. Той не можа да даде адекватен отговор какво би се случило, ако Октай Енимехмедов беше убит при груповия линч, който организираха 10-15 политици от ДПС. Той не отчете и факта, че саморазправата с юмруци и ритници се случи след като младежът беше обезвреден и лежеше закопчан с белезници на земята. 

Кокинов явно не следи и какъв гняв е изригнал по форумите, а хората реално твърдят, че е имало на конференцията на ДПС и опит за второ убийство, а нападателят на Доган се е превърнал в жертва и обект на саморазправа. 

Явно държавното обвинение за пореден път си затваря очите и вместо на страната на закона е на страната на силните на деня.