Жаблянов от БСП постави под съмнение членството ни в НАТО

Ние можем спокойно да преразгледаме договора с Алианса, твърди той

Ние не сме като другите държави, граничещи с Русия. Ние не се чувстваме заплашени от Москва. Ние имаме друго отношения към Русия, тя ни освободи. Който се чувства застрашен от нея, да участва в тези учения. Българската държава е член на НАТО по силата на договор. Дали трябва да бъде преразгледан този договор, това е въпрос на национален консенсус. Ако този съюз ни задължава, ако създава опасности, ние можем спокойно да преразгледаме този договор.  Това заяви Валери Жаблянов в студиото на "Здравей, България" на Нова телевизия. Той за първи път разкри истинските намерения на ръководството на Столетницата. 

БСП, други български политици, които мислят по този начин, трябва най-откровено да го заявят на партньорите ни в НАТО, смятка Жаблянов.

Какво каза г-н Тръмп - НАТО е остаряла организация, архаична. Членството на България беше решено извън България,  в резултат на разпадането на Варшавския договор, каза още Жаблянов, който се вживя силно в ролята на адвокат на Москва.  Имаше официална позиция на Русия, която категорично заяви, че разполагане на войски на НАТО  в Европа е неприемливо, обясни той.