Делян Добрев: Надявам се да намерят истинските виновници за далаверата на хилядолетието „Белене“

Бившият министър подаде заявление за снемане на депутатския си имунитет

"Не съм виновен за нищо и се надявам да бъдат намерени истинските виновници за далаверата на хилядолетието „Белене“.Това каза пред журналисти народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Делян Добрев, след като подаде заявление за отказ от имунитет в Народното събрание. 

Според него невинността му ще бъде доказана много бързо в съда. „Искам да припомня,че далаверата „Белене“ бе спряна с мой подпис под доклад до Министерски съвет само няколко дни след като станах министър“, каза Делян Добрев и уточни, че на първото заседание на Министерски съвет, на което е участвал като министър на енергетиката е внесъл доклад за спирането на проекта. 

„Надявам се прокуратурата да намери истинските виновници за най-голямата далавера в историята на България и за потрушаването на всички пари“, обясни Делян Добрев. „Нямам какво повече да ви кажа, защото всеки момент ще ми бъде повдигнато обвинение. Ще разберете повече детайли за това по време на процеса“, допълни Делян Добрев.