Местан прати писмо до Борисов: България трябва да се изправи пред "бай хуей"

Лидерът на ДОСТ се заигра с репликата на Радан Кънев, на китайски значело бели възможности

След президентските избори България трябва да се изправи пред "бай хуей" - китайски израз, който означава "бели възможности". Българските "бели възможности" са безалтернативни - НАТО и ЕС. Това пише в пространно отворено писмо до премиера Борисов лидерът на ДОСТ Лютви Местан. Той обяснява, че изразената преди няколко дни подкрепа на партията му не била заради Борисов, ГЕРБ и Цецка Цачева, а "заради стратегическия избор на страната да бъде евроатлантическа държава и занапред".

"Малко скромност никак не Ви е излишна. Нито аз, нито който и да е от 17-те хиляди членове на младата ни партия е предложил своята подкрепа собствено на Вас, за да ни припомняте библейската максима за непоисканото добро", заявява Местан.

"Ситуацията е такава, че в крайна сметка изборът ще бъде между Цецка Цачева и ген. Радев. Рискът да се случи второто, е огромен. Въпрос на политическа отговорност е всяка партия и всеки гражданин, който споделя евроатлантизма като ценност, да стори необходимото. Мотивите за нашето решение стоят по-високо и от ГЕРБ, и от кандидатурата Ви", допълва Местан.