Караджов: За втория тур ще има пазарлъци за подкрепа

Подкрепата на ДПС е закъсняло доказателство за това чий беше кабинетът Орешарски

За втория тур ще има пазарлъци за подкрепа. Това е, което отвращава хората дори на избори, което е най-гражданското събитие. Едни хора пазаруват влияние, обществени поръчки, влияние в съдебната система. На тези избори хората трябва да гласуват за онези, които след това няма да търгуват гласа им, те са честните играчи. Това коменира реформаторът Гроздан Караджов в ефира на БТВ.

Не очаквах, че ще бъде предварително обявена подкрепата на ДОСТ за Цецка Цачева, а за подкрепата на ДПС за Орешарски, това е закъсняло доказателство за това чий беше кабинетът Орешарски, коментира още той. ДПС има нужда от манифестация на своя вот. Няма такава среща на премиера с депутатите на РБ. 

Те са разделени на две непримирими крила, ние, опозиционното крило, не бяхме, ние не сме доволни от управлението, на срещата беше управленският формат, поясни Караджов. 3-те комисии в парламента приличат на Славейковото послание: "Ако искате една работа да не се случи, турнете й комитет". На "Белене" не й трябва комисия, а прокурор, смята той.