ДПС форсира идеята за предсрочни парламентарни избори

Настояваме за определяне на кратък политически хоризонт и стартиране на процес за нормализация на властта в държавата, каза лидерът Карадайъ

За предсрочни парламентарни избори още през първата половина на следващата 2017 година ще настояват от ДПС. Те призовават от месеци насам за нов вот за парламент.

"Настояваме за определяне на кратък политически хоризонт, в който след президентските избори да се стартира процес на стабилизация и нормализация на властта в държавата. Това може да стане само чрез провеждането на предсрочни парламентарни избори още в първата половина на 2017 г., след които да се установи идейно и ценностно хомогенно мнозинство, което да излъчи европейски и натовски ангажирано правителство", обясни искането лидерът на движението Мустафа Карадайъ пред младежите на партията във Велико Търново.

Това е един от елегантните начини да бъдат изчистени от политическия хоризонт всички присъдружни партии, които в момента са патерици на партиите-мастодонти - като псевдопатриотите, хората на Ковачки и разпадналите се реформатори.

Уж подметнатото от Карадайъ предложение всъщност е сценарий за монополизиране на политическата сцена от основните играчи - ГЕРБ, БСП, АБВ/БСП и, разбира се, ДПС като единствен балансьор, както в недалечното минало.