​Георги Марков: Търсят обединител на нацията, но такъв още не се е родил

Само крайно-десни партии могат да се справят с отровата, наречена бежанци

28 години не е имало случай президентският вот да се спечели без подкрепата на силна партия. У нас това е само ГЕРБ. Това каза в студиото на Нова ТВ бившият конституционен съдия Георги Марков.

По думите му идеята за обединител е хубаво нещо, но в България още не се е родил обединител, а и българският народ не се поддава на обединение. И понеже Борисов е голям факир, той изчаква да види какво ще се случи в Европа и тогава да реши кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за президентският вот, посочи юристът.

Марков коментира и ситуацията в Европа, която по думите му е много динамична и напрегната.

2016 е най-тъжната и най-жестока година за Европа – с жестокости и насилие започна още от началото. Има зловещи констатации и факти, но аз смята, че има пряка връзка между бежанската вълна и терористичните актове в Германия и Франция. Виновникът за това се казва Ангела Меркел – тя съсипа Европа, това е мноето мнение като свободен гражданин на Европа. И въпреки, че тя отново обяви, че няма да променя политиката към мигрантите, аз ще кажа - не, госпожо, не може да се справите с този проблем, защото никога не можете да интегрирате хора, които не подлежат на интеграция. Вина разбира се имат и европейските чиновници, както и западноевропейската коалиция и САЩ, които свалиха режимите в Близкия Изток, но така и не стигна до така желаната демокрация. Според него само с идването на власт на крайно десни партии Европа ще бъде спасена от тази отрова.

На финала на разговора Марков обяви, че много скоро  футболният отбор „Левски“ ще има нов собственик. Това ще бъде човек с лице, име и много пари, фин и доказан авторитет, който се надява да върне Наско и Мъри на Герена.