Бившият полицай е убит при неизбежна самоотбрана в престрелката в София

Ученичката Калина става свидетел на преследването в „Надежда”.

Очевидци на вчерашната стрелбата в столичния квартал „Разсадника” разказват, че са се почувствали като в екшън по време на стрелбата и още не могат да осъзнаят какво се е случило. Сред тях е и журналистката от Нова телевизия Ева Стоева. „Чух около десетина гърмежи, помислих, че са пиратки. После се чу втора серия, дойде патрулка, полицаи слязоха и се разпръснаха. На булеварда успях да говоря с хора от магазините, бяха много уплашени. Момче от автосервиз ми каза, че чул изстрелите и залегнал под нея”, спомня си тя пред Нова телевизия.
Вчера около 15 часа бандити, сред които и бившият служител на 9-то РПУ Христо Георгиев – Ицо Полицая, нападат заложна къща в „Надежда”. Открадват пари и около 3 кг. злато, започва гонка с полицията и се стига до престрелка със служителите на реда в столичния квартал „Разсадника”. Христо Георгиев е убит при неизбежна самоотбрана, пише БЛИЦ.
Ученичката Калина също става свидетел на стрелбите по бандитите, нападнали заложната къща в „Надежда”.

„Полицията отцепи престъпниците, те завиха надясно, гумите на колата им бяха спукани. Започна престрелката, скрих се във входа. Приятелката ми видя единия от двамата престъпници. Всичко стана много бързо, останахме в шок след това, изплашихме се много.
Но все пак това е „Разсадника” и не се случва за първи път.
При трупа на единия от престъпниците полицаите търсеха някаква черна, метална кутия”, спомня си Калина.