Сценаристите на Слави продължиха гаврата с Росен Плевнелиев

Тошко Тодоров ругае държавния глава, слагат му пегел

"Не съм нарушил нито един закон! Ако има глоба от страна на СЕМ, ще я платя с потребителски кредит. Искам да скъсам моя снимка в ефир". Това бяха "извиненията" на сценариста от "Шоуто на Слави" Филип Станев към държавния глава, който в снощното издание на предаването демонстративно скъса портрета на Росен Плевнелиев. Според сценариста и колегата му Тошко Тодоров държавният глава е нарушил морално "тъпия закон", приет от мнозинството в парламента, който му позволява да подложи референдума на предаването пред Конституционния съд. 

Водещият Слави Трифонов влезе в ролята на доброто ченге и "предупреди" хората от екипа си да не ругаят институцията. Тошко Тодоров обаче продължи с вулгарни попръжни, за които трябваше на два пъти да се слага пегел. От шоуто намесиха и гафа, за който първо Faktor.bg писа. В деня на погребението на сина на Росен Плевнелиев, в обедното повторение на шоуто миналата година Виктор Калев изигра скеч в ролята на държавния глава. В крайна сметка, колкото и да се кълнат, че не са против институцията, а против личността, от екипа на Трифонов не се извиниха за постъпката си, която според юристи е подсъдима заради насаждане на омраза към президентството. 

Припомняме, че вчера в шоуто на Слави Трифонов сценаристът Филип Станев скъса портрета на Росен Плевнелиев. Причина за позорното дело стана решението на президента да попита Конституционния съд за три от въпросите от въпросите на референдума, иницииран от "Шоуто на Слави" и за тяхната легитимност.