Бойко Ноев: Решението за превъоръжаване на армията е много грешно

Първото, което трябва да се направи, е да се осигурят хората, заяви бившият военен министър

Милиардите левове, които са предвидени за закупуване на нови изтребители и кораби, не трябва да се дават в този момент. Този филм сме го гледали по времето на Саксокобурготкки. Купихме едни веротолети "Кугър", едни "Спартани", едни... И първото правителство на Борисов го усети на гърба си, плащаше дългове... Затова решението за превъоръжаване на Българската армия е много грешно. Това каза в сутрешния блок на бТВ бившият военен министър Бойко Ноев. 

Първото, което трябва да се направи, е да се осигурят хората. Първо трябва да се гледат военните, а после техниката. В армията липсват кадри, липсват социални придобивки. За това трябва да се помисли. С тези огромни разходи армията ще бъде докарана до просешка тояга. Бойко Борисов също трябва прояви разум. Ако се отделят тези пари за техника, ще се стигне до ситуацията от първото му правителство, когато той плащаше само дългове и заеми. Пак ще повторя, че задължително трябва се осигуярт хората - да им се създат условия за работа, да им се повишат заплатите и после да се мисли за самолети и кораби, категоричен беше Ноев.

Не са предвидени пари за Сухопътни войски - те са на мисии, те са на границата, те са в калта. Войната се печели от ботуша на земята. Няма пари за парашути за специалните сили. Тригодишната прогноза на министър Горанов показва, че ще се заделят 220-250 милиона за армията. Да излезе той и да каже, че по тригодишната прогноза има толкова пари. И министърът на отбраната да каже, какво ще прави. Направи се сметка без кръчмар, продължи експертът и добави: "Вместо аз да говоря по тези проблеми, да излезе президентът Плевнелиев."