Карадайъ отреди на ДПС основна роля на президентските избори

Новият лидер на движението има амбициите да върне партията във властта на следващите парламентарни избори

Факт е, че ДПС ще играе основна роля на президентските избори. Тази позиция изрази новият председател на ДПС Мустафа Карадайъ днес в село Медовец, община Дългопол.

По думите му силата на формацията също е факт и това ще се види в резултатите от вота за държавен глава, предаде БТА. На въпрос какъв кандидат би подкрепила партията на президентските избори, Карадайъ отговори: "Демократ."

"България има нужда от демократично управление, което категорично го няма в момента", заяви още той. Според него днес сме свидетели как се гази конституцията на страната и това е риск за демокрацията.

Председателят на ДПС, който се включи в отбелязването на 27-годишнината от трагичните събития през май в село Медовец, заяви в словото си от трибуната, че никой отвън или отвътре не може да раздели партията. Пред жителите и гостите на събора той допълни, че партията трябва да съхрани единството си. На предстоящите президентски избори трябва да покаже, че без ДПС не може, за да може след тях веднага партията да участва в следващата изпълнителна власт. Запитан дали след президентските избори ще има предсрочен парламентарен вот председателят на ДПС отвърна с думите "България има нужда от демокрация".

Във възпоменателния митинг, който се проведе при засилено присъствие на полиция и жандармерия, се включиха представители на централното ръководство на ДПС, европейски и национални депутати и др.