Украинският посланик: Русия се намесва безпардонно в моята държава и иска да раздели ЕС

Прокуратурата може да поиска екстрадирането на Георги Близнаков, ако се докаже, че е воювал на страната на сепаратистите

"Русия се намесва безпардонно в моята държава и иска да раздели Европейския съюз. Това е една държава с ясно очертани имперски амбиции. не ги интересуват територии, държави, човешки съдби. Това е страшно", заяви в сутрешния блок на бТВ посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи. 

Помолен да коментира участвал ли е биячът от Околовръстното Георги Близнаков в учения в Донбас, каквито твърдения се бяха появили, посланикът на Украйна отговори: 

"Докато преди 130 години украинците и българите, живеещи там, идват в България, за да се бият за свободата и, такива хора като въпросния гражданин идва в Украйна, за да убива украински войници. Данните, които имаме са от сайта "Миротворец", а той е сериозно нещо, там се натрупва информация за такива хора-чужди граждани, които идват да воюват на страната на сепаратистите. Нека генералната прокуратура да проучи нещата и тогава ще се обърне към България. Може да поискаме екстрадицията му".