Биячът от Околовръстното: Служа на Донецка народна република (видео)

Георги Близнаков е награден с орден от руски офицер за особени заслуги

Скандален клип с побойника от Околовръстното Георги Близнаков се оказа днес един от най-посещаваните в социалната мрежа. Вече бе разкрито, че Близнаков е бил част от спецотряда „Тайфун“ на сепаратинската Донецка република. Като боец в нея той е участвал в престъпления срещу жителите на Украйна.

Украинският портал „Миротворец“ е включил в базата си данни с проруски екстремисти и снимки на българина. Негови близки обаче побързаха днес след разкритията да обявят, че Близнаков нямал нищо общо със сепаратистите и бил там само за една седмица, а снимките – имали чисто рекламен характер. Появи се обаче и видеоклип, на който става ясно, че Близнаков получава медал за заслуги от руски командир. Приемайки отличието, българинът казва: „Служа на Донецка народна република“.

Клипът е доказателство, че "опълченецът" явно се е изявил в бойните мероприятия на сепаратистите, за да получи това отличие. 

Политици и неправителствени организации поставят основателно въпроса защо ДАНС и българските специални служби мълчат за участието на наши бойци в терористичните отряди на Русия срещу украинския народ.