Сидеров: Съкращаваме 2/3 от администрацията и заплатите стават 1000 лева

Има опасност служебният кабинет да направи много поразии, като се сключат неизгодни сделки и концесии, които допълнително ще ограбят държавата. Това предупреди лидерът на Атака Волен Сидеров от ефира на Би Ти Ви.

 

Според него затова било важно кой ще е бъдещият служебен премиер и кои ще са министрите. Сидеров обяви, че е дълбоко несъгласен да се предлагат и фаворизират лица, които са свързани с предишни правителства, разграбвали България и довели до сегашната криза. 

Предлагат Любомир Христов, но той е свързан Кунева. Бутат на преден план омбудсмана Константин Пенчев, а той беше депутат на НДСВ, което продаде ЕРП-тата, посочи атакистът.

Той е убеден, че за да се излезе от кризата, трябва да се приеме нова политика на доходите и според него е напълно реално минималните заплати да станат 1000 лева. Проблемът бил, че страната е набутана в колониални схеми – присъствието на МВФ, тотална приватизация и разграбване и отваря на вратите за монополите. Сидеров посочи, че въпреки, че държавата е свила производството си, има ресурс, който може да бъде използван, за да се освободят допълнителни средства за повишаване на доходите. Според него такъв фактор може да бъде съкращаване на администрацията с 2/3. Тя е прекалено раздута, неефективна и оттам могат да се освободят 3 млрд. лева, посочи атакистът.

Според него вече всички виждат, че е дошъл краят на неолиберализма и е необходимо повече държавно регулиране.