Бивш шеф в ДС плаши: Колкото по-силно удрят Сокола, толкова по-голям откат ще има

Турция пробвала България, дали ще застане зад гражданина Ахмед Доган

"Необичайно е, но е знак какво ще прави Турция оттук насетне в Черноморския регион. Вероятно се прави проверка какво ще направи България – дали ще застане „зад своите граждани Доган и Пеевски”. Това заяви пред БТВ последният шеф на митичното Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов. Анкара се е скарала и с Русия, и със САЩ и това определя действията ѝ.

"Какво значи проруски агент? Или си агент на някого, или не си. Ахмед Доган е изявен български политик. Очевидно Турция морално стои зад новия политически проект на Лютви Местан – ДОСТ", каза още Иванов. "ДОСТ значи „приятел” на турски. Това е предизвикателство към българщината. Сега обвиняват Доган и Пеевски – те ще излязат най-големите защитници на българските интереси, защото колкото е по-силен натискът върху тях, толкова по-силен ще е откатът. Делян Пеевски е преекспониран – всичко, от което сме недоволни и подтиснати, го свързваме с името на Пеевски", коментира бившият шеф в ДС. 

"Доган от 25 години е прозрачен и видим, продължи със защитата Иванов. Тук му беше припомнено, че той дори не дойде да си вземе лично вчерашната награда "Стефан Стамболов", която Иванов и организацията му връчиха. Много директно Ердоган показа на българските турци кои са любимците му в България.