Караянчева: Забраната за Доган и Пеевски е поредната подкрепа за Местан

Турските медии неистово подкрепят Местан, който има да отговаря на много въпроси, заяви депутатът от ГЕРБ

Нямаме потвърждение от турското посолство дали има забрана за Ахмед Доган и Делян Пеевски. да влизат в Турция. Нека да изчакаме официалната позиция, но това е поредната стъпка към подкрепа към Лютви Местан. Не казвам подкрепа за партията, защото още нямаме такъв субект, заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева по повод разпространената днес информация от турския вестник "Сабах" и телевизията "Стар". 

Местан е поредният човек, който излиза от ДПС и заявява, че ще прави партия. Но той трябва да даде отговор на много въпроси, като например защо има подкрепа в Турция, каквато не е оказвана на никой друг. Турските медии в момента неистово го подкрепят. Как след това ще обясни, че ще прави българска партия. Много са интересни нещата, коментира Караянчева. Не само Местан има обърнат поглед към Турция, такива действия през годините имаше от страна и на целия партиен елит на ДПС. ДПС колкото и да се опитват да се разграничат от Турция, се поддаваха на това влияние, посочи тя и даде примери за това. 

Голямата битка е за изселниците там, посочи Караянчева. Лошо е, че другите партии не работят в регионите около българско-турската граница, а само в областните градове. Хората в тези региони са раздвоени, притеснени и объркани - разпознават Местан като човека, свързан с Турция, а Доган като човека, свързан с Русия. 

Нито ДПС, нито Местан имат представа с каква подкрепа разполагат, заяви още депутатът от ГЕРБ. По думите й, ГЕРБ е единствената партия, освен ДПС, която е отворила широко вратите си за българските турци. Цвета Караянчева отрече твърденията, че ДПС е партньор на ГЕРБ в управлението. Ние си имаме партньор в лицето на Реформаторския блок и друг не ни трябва, подчерта тя. Имме подкрепа също от Патриотичния фронт, и АБВ.