Милко Багдасаров: В турското посолство се привикват хора заради новата партия на Местан

Българските власти не трябва да допуснат създаването на партия, зад която открито застава Турция, категоричен е Багдасаров

"Фактите, за които говори Георги Първанов не са от вчера и не са нови. В официалните институции на Турция в България постоянно се привикват кметове, активисти, не само на ДПС и други, хора, свързани с турския етнос, на които по някакъв начин се влияе за организирането на новата партия на Местан", заяви Милко Багдасаров, председател на групата общински съветници от БСП в Кърджали по повод твърденията, че турски емисари обикалят Южна България и притискат хората. 

Багдасаров посочи, че от българските национални медии само БНР и БТА имат щатни кореспонденти в Кърджали, докато турските национални медии имат 4-5 кореспонденти.

"Когато националните медии са се изтеглили от Кърджали, това означава, че държавата се е изтеглила", коментира социалистът.

Той каза, че народният представител Шабанали Ахмед се среща с турски изселници, но срещите не се провеждат в България, а в Турция.

"Българските власти не трябва да допуснат създаването на партия, зад която открито застава Турция", категоричен е Багдасаров.