А. Мерджанов: Вотът на недоверие е първа стъпка за ярка опозиционност на БСП

Ръководството на БСП се справя, няма нужда от промяна

„Вотът на недоверие е първата стъпка към ярка опозиционност на БСП през 2016 г. Радваме се, че представителите на останалите парламентарни групи ще ни подкрепят. В близките 2 седмици очаквам окончателно да бъде решена каква ще е темата на вота”. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Атанас Мерджанов. „Сред хората има несъгласие с политиката в сферата на здравеопазването, бедствията и авариите, за което БСП предупреждаваше. Неслучайно хората излизаха на няколко протеста срещу управляващите.

„Обновяването на ръководството на БСП винаги е било блян и мечта, но по-важно е каква политика ще реализираме. Досегашното ръководство достатъчно красноречиво показа несъгласието си досегашната либерална политика. Не мисля, че има нужда от промени в това отношение на предстоящия конгрес. За 25 години се доказа, че не може да има силна левица без БСП и затова трябва да си стегнем партията. Докато АБВ участва в правителство с крайно дясна политика, няма как да имаме допирни точки с тях”, категоричен е Мерджанов и допълни, че на преден план има по-важни въпроси в държавата от това дали ще има общ ляв кандидат за президент.

„Държавата отсъства и не може да осигури сигурността, за която плащаме данъци. Затова сред хората има интерес към доброволните отряди за поддържане на реда. Бойко Борисов много добре трябваше да знае какъв риск поема с назначението на Румяна Бъчварова за вътрешен министър”, коментира Мерджанов.