​Коритаров: ВМРО и Каракачанов застанаха зад Доган

Войводите се радват повече от свалянето на Местан, отколкото от убийството на Стамболийски

Една от партиите, която изрази изключително задоволството от сваленото на Местан, беше ВМРО. Така реално лидерът й Красимир Каракачанов застана зад Доган. Това констатира по Би Ти Ви анализаторът Георги Коритаров. Според него зам.-председателят на парламента Каракачанов се радвал сега повече отколкото при убийството на Стамболийски през 1923 година.

ВМРО участва в убийството на Стамболийски, а още не са се извинили на БЗНС. Каракачонов говори за книгата на Давудоглу „Стратегическа дълбочина“, но тя трябва да се чете, а не да се разлиства. Категорично Турция не е участвала в последните събития в България, посочи още Коритаров.

Според него Местан се е опитал води просветена, ярка проатлантическа политика и да размаскира образа на ДПС като проруска партия.

Липсват ярки дискусии и дебати за партийни политики доведоха до този срив в ДПС. Първата заявка за такава дискусия беше направена на Осмата конференция на Движението, когато бе направен опит за атентат срещу Доган. Тогава отбелязах, че това е не опит за физически атентат срещу Доган, а срещу тезите, които изважда в доклада пред делегатите. Но тогава  ДПС се отказа от дебат. Предателството към Местан е, че отново отказаха да проведат дискусии по проектите, които изгоненият председател искаше да прокарва в партията. ДПС отново отказа дискусия. За това сега говорят с клишета, а не просветено, говорят като компартията от 40-те години на миналия век, заяви още Коритаров.