Сидеров към Давутоглу: Превръщате ни в роби, извини се за геноцида

Атакисти искат извинение за турското робство от премиера на Южната ни съседка

Стотина атакисти се събраха пред сградата на БНБ в столицата в знак на протест срещу визитата на турския министър-председател Ахмет Давутоглу у нас. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че това е един от последните свободни протести, защото България, по думите му, се превръща в полицейска държава с латиноамериканска диктатура. Не бе уважено искането на партията да протестира пред Министерски съвет, не им бе позволено и мирно шествие до турското посолство. Сидеров тълкува тази забрана като начин да бъде осигурено спокойствието на турския ни гост. 

„Срам и позор е за това управление да се прегръщаме с наследника на Османската империя. Турция трябва да ни се извини, защото българският народ е подлаган на жесток геноцид. Турция трябва да уреди и въпроса за тракийските имоти, но нашите политици премълчават тези неща“, каза Сидеров. 

„Превръщат ни в роби. В България в момента има малко свободни хора, много роби и робокопи. В момента сме заградени от еничари, които ни пазят и ние сме се събрали най-големите родолюбци. Искат да ни превърнат в пленени животни“, продължи още той. На протеста звучат възрожденски песни и освирквания към правителството. Носят се транспаранти с лика на Васил Левски, издигнати са националния ни флаг, партийното знаме на Атака и руският флаг.