СДС, Исмаилов и земеделците съгласни с Кунева, искат РБ единен

Радан Кънев отказа коментар преди срещата на Реформаторите

БЗНС и народна партия "Свобода и достойнство" също застъпват тезата, че Реформаторския блок трябва да остане единен, се разбра от изказванията на лидерите им Николай Ненчев и Корман Исмаилов, на влизане за извънредния изпълнителен съвет на коалицията. Те отказаха да отговорят на въпроса дали са по-склонни да постъпят като "Демократи за силна България" (ДСБ) и да излязат в опозиция, или пък като "Движение България на гражданите" (ДБГ) да останат във властта.

"Нашата партия смята, че блокът трябва да остане максимално единен", заяви Корман Исмаилов пред журналисти на влизане на сбирката, която се провежда в централата на СДС. По думите на Николай Ненчев, който е и министър на отбраната, има воля за запазване на целостта на Реформаторите.

Без коментар на изпълнителния съвет влязоха лидерите на ДСБ Радан Кънев и на ДБГ Меглена Кунева. Лидерът на СДС Божидар Лукарски заяви "Ще запазим целостта на Реформаторския блок". На срещата дойде и здравният министър Петър Москов, който в събота се оттегли от зам.-председателския пост в ДСБ, но остана във властта, независимо че партията му обяви излизане в опозиция. Малко след 10 часа в сградата влезе и министъра на образованието Тодор Танев, който е от гражданския съвет на Реформаторския блок.