​Евгений Михайлов: Няма да излезем от (пост)комунистическото блато

Извън мимикрията на промените, подминаваме важните въпроси

Вече няколко месеца в основна драма на политическия ни живот се превърнаха поправките в Конституцията свързани със съдебната система, макар от самото начало да се знаеше, че истинските и належащи промени в тази система да са възможни само, ако бъдат направени от ВНС. Това обяви бившият син депутат Евгений Михайлов.

Според него парата от свирката на тази ентусиазирана мимикрия замъгли за дълго време погледа от наистина важните въпроси:

Има ли това мнозинство в НС политическа воля за наистина качествени промени в основния закон, които наистина да променят качеството на живота в България? Това качество, което се определя не от нивото на минималната заплата, а от чувството за Справедливост, Почтеност и Морал!

Да чухте някой от героите на "историческия компромис" да говори и предлага наистина същностна промяна на Конституцията?

Да сте чули някой от тези герои, които говорят за ВНС и нова Конституция да настояват в Конституцията ясно да се запише необходимостта от:

Лустрация, образователен ценз за гласуване, промяна на правомощия на президента свързани с начина му на избиране, отпадане забраната българите с двойно гражданство да участват в политическия живот, задължително гласуване, отпадане на давността за престъпленията на комунистическия режим и т. н. и т. н. ?

Аз не чух. Но... без това никога няма да излезем от (пост)комунистическото блато, казва с ирония кинорежисьорът.