Шпиц команди на Сидеров искат съюз с Русия, гонят НАТО от България

Привърженици на

Партията на Волен Сидеров стана инициатор на поредната провокация срещу днешното откриване на "щабен елемент" на НАТО в София. 

В негова подкрепа набързо бяха събрани привърженици на атакистите, които излязоха на протест срещу Алианса. Викове „Русия" и „Убийци" изпращаха официалните лица, участвали в церемонията по откриване щаба на НАТО у нас.

Той призова да бъдат бойкотирани военни бази. "Да изгоним американските нашественици, да проведем референдум: "ДА или НЕ в НАТО", призова Волен Сидеро от импровизираната трибуна пред строго охраняваната сграда на МО-2. "Ние сме без изтребители от много време, но сме така, защото обърнахме гръб на нашия естествен партньор - Русия. Тя може да осигури военната защита на България при изгодни условия. Русия може да ни снабди с модерно оръжие и да застане като гарант на суверенитет. За тази цел трябва да прекратим с идиотската политика на вражда, да си протегнем ръка. Имаме знак от страна на Путин, че иска да работи с нашата страна", разпалено заяви лидерът на "Атака"

С още по-голяма жар той  призова да възстановим отношенията си с Русия - икономически, културни, военни. Той определи като: "Военно настъпление" едновременното откриване на още 5 центъра на НАТО.

"Военно настъпление с мощна вълна е опасност България да стане мишена. В момента ученията се правят така - врагът е посочен, той е в източна посока, в Крим. Ние сме превърнати във военен враг на Русия. Тя е мощна, няма да позволи да се играе с нейната сигурност, ще отговори подобаващо, когато се чувства застрашена. Тези, които ни въвличат сега в тази военна опасност, ще застанат на съд, един ден", предупреди апологетът на Кремъл.

"От България излитат военни самолети на САЩ", каза Сидеров пред своите поддръжници. Един от плакатите, които се виждаха на протеста гласи: "НАТО, не ни въвличай във война с Русия", нахъсва симпатизантите си Сидеров, които развяха българския трибагреник и руското знаме. 

През цялото време полиция охраняваше недоволните да не създават напрежение и да не пречат на движението в района. Служител на реда снимаше с мини камера как колегите му си вършат работата и как охраняват протестиращите срещу НАТО, съобщава news.bg

Проруските позиции на Волен Сидеров и проруските му позиции се разминават напълно с официалната позиции на българските институции, а нестихващите му провокации представляват заплаха за националната сигурност. Граждани вече изразяват възмущението си в социалните мрежи и настояват ДАНС и прокуратурата да разследват поведението на лидера на "Атака", който откровено защитава интересите на една чужда държава.