Валери Симеонов: Ако ГЕРБ се съюзи с ДПС, ще спечели Местан

Според лидера на НФСБ резултатът на местния вот не може да бъде критерий за качеството на управление

Резултатът на следващите избори ще е наполовина за ГЕРБ, ако се съюзи с ДПС. Тази прогноза направи Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт, в ефира на ТВ7. 

По думите му целта на ДПС е разрушаване на българската държавност. Противопоставяйки отделни хора на верски признак, да вади дивиденти

"Партията непрекъснато нарушава законите, гази утвърдените традиционни взаимоотношения в България с години. Докога ще ни вменяват чувството за вина от „Възродителния процес”? Ясно е, че това е последователна политика за противопоставяне, категоричен бе Симеонов.

На въпрос дали ГЕРБ ще се вслушат в съвета на Лютви Местан за промяна на формулата на властта, Симеонов посочи, че ако двете големи партии се сближат, ще се получи същото, което е станало с БСП. „Резултатът на следващите избори ще е наполовина”, поясни той и добави, че не споделя тезата на премиера Борисов,  че от резултата от местните избори може да се направи категоричен извод за политическото разпределение на страната и качеството на управление.