От Бузлуджа, та чак до Москва: "Не" на санкциите срещу Русия!"

Михаил Миков призова всички партии да отстояват интереса на България пред европейските институции

"Не" на санкциите срещу Русия, които нанасят щети на България и на Европейския съюз. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в реч пред събралите се на традиционния събор на левицата на Бузлуджа, който се провежда под наслов "За хората! За справедливост и солидарност!"

Според него всички партии трябва да отстояват интереса на България пред европейските институции.

От тук тръгваме на поход към местните избори, заяви още Миков пред събралите се над 50 000 привърженици на лявата идея под паметника на Бузлуджа. Те от своя страна го посрещнаха с викове "БСП" и "Победа".

Той посочи, че БСП е истинска партия, която е успяла да оцелее през последните 25 години, въпреки че били създавани много различни лъскави политически проекти в български и чужди лаборатории. Целта била да убедят хората, че да се продава политика и прах за пране е едно и също нещо.

"Десетки хиляди сме тук да кажем, че има значение ляво или дясно. И след 100 години пак ще има значение. Ще има значение минималната работна заплата, здравеопазването, образованието, със здравните ни осигуровки да не се доплаща, да се преследват тези, които превърнаха обществените поръчки в начин на развитие, иначе младите ще си тръгват през Терминал 2", каза още лидерът на БСП.

Миков заяви, че през последната година БСП е минала през труден избор. "Постигнахме най-ниския резултат на избори за последните 25 години. Конгресът даде своя знак към политиката на БСП - да бъде представителната алтернатива на днешното управление", добави той и уточни, че за предстоящите местни избори наесен левицата излизала с гордо вдигната глава.

"В местните избори десницата се опитва да обясни, че няма значение дали политиката е лява или дясна. Дясното управление винаги е доказвало, че съществува заради властта", каза Миков и добави, че сегашното управление на страната няма спойка, което прави и страната нестабилна.