Лозан Панов: Съдебната реформата като че ли загуби необходимото темпо

Панов изрази притесненията си относно темповете на тази съдебната реформа, която според него ще донесе на обикновените българи достъпно, предвидимо, бързо и справедливо правосъдие

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов дискутира с магистрати от апелативния район във Велико Търново законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт и свързаните със съдебната реформа промени в Конституцията. 

Панов изрази притесненията си относно темповете на тази съдебната реформа, която според него ще донесе на обикновените българи достъпно, предвидимо, бързо и справедливо правосъдие:

"Реформата като че ли загуби необходимото темпо. Идват месеци, в които държавата не работи на тези обороти, на които трябва да работи, след това идват избори. Това не трябва да повлиява на темпото на реформата. Виждате какво е общественото настроение, виждате енергията, която идва и от средите на самата съдебна система. Сега е моментът да се свършат много неща, които могат да бъдат направени. В момента своята крачка в посока на реформиране на съдебната система трябва да направи и законодателният орган".