Ген. Атанасов: Ако Камен Костадинов нямаше имунитет, щях да го съдя за клевета!

Той е известен експерт с дейността си сред ромите в ДПС

"Камен Костадинов като политик не може да си позволява да говори по подобен груб начин. За думите му бих осъдил, ако не го пазеше депутатският му имунитет". Това заяви пред БТВ ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок и ДСБ, след като беше наречен от колегата си в парламента Камен Костадинов от ДПС "долен клеветник". Повод за това беше повторената от Атанасов информация, че Костадинов е бил в кв. "Орландовци" по време на протестите заедно със съпартиеца си Илия Илиев. 

"Най-силните оръжия в политиката са истината и публичността. Аз не говоря неща, които не съм проверил. Информацията, която съм цитирал, беше изнесена от Валери Симеонов на среща пред всички партии без Атака. На нея присъства цялото ръководство на МВР, начело с министър Румяна Бъчварова. Отделно е известен фактът, че Камен Костадинов е популярен като експерт в ДПС за подкрепа от ромските среди", припомни Атанасов. 

"В политиката няма много смели хора, които да казват истината заради конюнтурни причини, но подобни действия могат да запалят чергата в държавата. Хората ми се доверяват и казвам достоверна информация. Неслучайно след мои разкрития са падали вътрешни министри като Румен Петков на базата на информация, която оповестих", каза още Атанасов.