Руският гражданин циничен: Не ми се отрази зле на бизнеса смъртта в "Слънчев ден"

Всички партийни лидери си заложихме задника за Орешарски. А наште хора какво да ги правим, нали трябва да им дадем едно парче хляб, заяви откровено възгледите си за политиката Георги Гергов

"Проблемът в БСП от последната ни загуба прекалено много се мълчеше, даже долу в структурите", заяви областният лидер на БСП-Пловдив Георги Гергов.

По думите му, основното, което трябва да направят социалистите е да се мобилизират за изборите.

"Ние заявихме ясно, че сме против зависимостите в политиката, обслужването на части и корпоративни интереси. Това е нещо, което дълбоко е деморализирало системата и никой не казва какво се случва всъщност в обществото", коментира той.

Милионерът-социалист обяви, че е силно разтревожен от това, че "нашите майки и бащи умират от глад".

"Вигенин е доказал се политик, той е в бюрото на ПЕС, за нас е важен във външната политика. Не е проблем, че той беше освободен от ИБ. За Антон Кутев са лични нещата, но е право на лидера да си избира екип", обясни той изваждането на двамата от ръководството на БСП.

"БСП ще спечели поне в 6 пловдивски общини, но в Пловдив нямаме шанс", твърди Гергов.

Той обясни, че не има проблем с кандидатурата си, защото е руски гражданин и руски консул в България.

Той призна, че сегашният кмет Иван Тотев е направил много за Пловдив и сигурно ще повтори мандата си.

"Генералната ни грешка е, че когато дойдем на власт на предни постове за министри не назначаваме партийци. Наш'те хора за това ни наказватq, защото преди избори им обещаваме да слагаме наши хора, наши деца на постове", обяви Гергов

"Всички партийни лидери си заложихме задника за Орешарски, къде е сега? Къде е Чобанов-в ДПС. И навсякъде е така. А наште хора какво да ги правим, нали трябва да им дадем едно парче хляб", заяви откровено възгледите си за политиката социалистът.

Гергов се оплака от липсата на руски туристи и купувачи на имоти в България, като заяви, че от началото на годината не е бил търсен от никого, в качеството си на руски консул за помощ при покупка.

"За да напълня "Слънчев ден" ми трябват 20 хиляди туристи, а те са основно руски", обяви Гергов, но се похвали, че въпреки срутването, което стана в комплекса му, когато загинаха петима работници "това не му се отразило зле".

Гергов разви тезата, че руските туристи отивали в Турция и Гърция заради политиката на техните правителства, а водещият на БНТ Димитър Цонев се съгласяваше както с тезите на Гергов, така и с покровителствения тон и обръщението на "ти", от страна на бизнесмена-социалист.