Арестуваха Босия пред парламента

Цяла седмица дисидентът протестира с искане оставката на Ѝвайло Московски

Дисидентът Николай Колев-Босия беше арестуван тази сутрин около 8,30 ч. Полицаи го отведоха в Първо районно в столицата, след като хвърли няколко домати и яйца срещу депутати.

През ноември 2012 г. известният дисидент от началото на прехода бе задържан, след като хвърля домати по сградата на парламента. Тогава го застрашаваше 2 години затвор, защото получи прокурорско обвинение за тежка хулиганска проява по член 325, алинея първа от Наказателния кодекс.

Сегашният протест на дисидента бил заради дупките по пътищата. По този повод сутринта пред НС имаше няколко полицейски патрулки. От СДВР са потвърдили, че Босия е бил арестуван и разпитван в Първо РУ на МВР.

През 2012 г. протестът на Босия беше срещу парламента бе заради “лошите закони, които не са закони, защото истинският закон е договор с цялата общност, защото в първа точка от Конституцията пише, че властта произлиза от народа”; срещу президентството заради “нищоправенето от страна на президентската институция, наведената поза при среща с представители на великите сили и назначението на отрепки за дипломати. Срещу безкритичното отношение при подписването на укази за влизането на законите в сила”; срещу правителството “заради цялостната политика и действията на МС срещу обществото и националните интереси”; срещу БНТ и БНР, защото “с нашите пари те обслужват една малка шайка от политически престъпници и мафиоти”.